[SF] Uitslag race 2 + Finale Brands Hatch

Uitslag Race 2:

Narain Karthikeyan heeft de twee race gewonnen op het circuit van Brands Hatch voor het PSV-team. De race zal echter vooral de boeken in gaan vanwege de zware crash van Chris van der Drift, welke ervoor zorgde dat de race voortijdig afgevlagd werd.

Dankzij een slechte eerste race mocht Karthikeyan van pole vertrekken voor race twee en had hij het voordeel dat hij met verse banden mocht starten. Voor de verplichte eerste pitstop had de coureur dan ook al een gat van ruim zeven seconden opgebouwd. De stop zelf ging niet van een leien dakje, vanwege een vastzittende wielmoer, maar Karthikeyan wist wel de leiding te behouden voor Julien Jousse. Jousse verloor uiteindelijk zelfs meer dan twaalf seconden, omdat hij veel last kreeg van zijn banden.

Uiteindelijk viel Jousse zelfs terug tot de vijfde plaats. Chris van der Drift zat op dat moment vlak achter hem in de dertigste ronde. Op een gegeven moment drukte Van der Drift op zijn push-to-pass-knop om Jousse in te halen, maar in plaats daarvan vloog hij over de achterkant van de auto. Vervolgens werd hij gelanceerd over het rechterachterwiel en vloog hij door de lucht. Dit ongeluk zorgde ervoor dat de race werd afgevlagd vanwege de ernst van de crash.

Davide Rigon kwam als tweede over de streep, voor Duncan Tappy en Alvaro Parente. Jousse en Van der Drift werden uiteindelijk als vijfde en zesde gekwalificeerd.

Uitslag Superfinale:

John Martin, uitkomend voor Beijing Guoan, pakte zijn tweede overwinning van de dag op Brands Hatch door ook de superfinale te winnen. In de sprintrace wist Martin polezitter Duncan Tappy, rijdend voor Flamengo, in te halen in de Paddock Hill Bend. Vervolgens had hij geen enkel probleem om weg te rijden van Tappy en Davide Rigon.

Yelmer Buurman wist gebruik te maken van een gevecht tussen Craig Dolby en Alvaro Parente en pakte zo waardevolle punten in de strijd om het kampioenschap. Hierdoor heeft Buurman nu twee punten voorsprong in het kampioenschap op Dolby. Volgens Dolby was zijn slechte rijden te wijten aan de crash van Van der Drift, waar hij schade opliep door rotzooi die nog op het circuit lag. Uiteindelijk wist hij nog wel beslag te leggen op de vijfde plaats.

Submitter:  Bron: FOK!Sport