Van Gaal zet zelfs fitnesstrainer op veld

Louis van Gaal heeft vandaag nogmaals fijntjes laten weten dat hij momenteel met een heel krappe selectie moet werken. Aangezien dertien WK-gangers nog op vakantie zijn, gunde de Bayern-coach in het oefenduel met een amateurteam uit Trentino zelfs zijn fitnesstrainer speelminuten. Fitnesscoach Marcelo Martins werd twintig minuten voor het einde door Van Gaal het veld ingestuurd.

Bayern won het oefenduel met 5-1 en sloot daarmee het trainingskamp in Italië af. Morgen sluiten de Fransman Franck Ribéry en de Argentijn Martin Demichelis zich aan bij de selectie van Bayern. De andere WK-gangers (acht Duitsers en de Nederlanders Mark van Bommel, Arjen Robben en Edson Braafheid) hebben nog een weekje vakantie.

Tijdens de wedstrijd tegen het Italiaanse amateurteam kreeg ook reservedoelman Thomas Kraft speelminuten. Niet onder de lat, maar als centrale verdediger. Het is tekenend voor de lastige situatie waarin Van Gaal verkeert. Voor de Nederlander begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen pas over een week echt, wanneer alle voetballers zich in Beieren hebben gemeld.