Real Mallorca protesteert in De Kuip

Real Mallorca wil de oefenwedstrijd van morgen tegen Feyenoord gebruiken om te protesteren tegen de uitsluiting in de Europa League. Dat melden verschillende Spaanse lokale media.

Mallorca werd vorig seizoen vijfde in de Primera División, een plek die een ticket voor de Europa League oplevert. Vanwege financiële problemen mag de club van de UEFA echter niet aan dat toernooi meedoen. Villarreal is door de Europese bond aangewezen om de plek van Mallorca in te nemen.

De eilandclub heeft al laten weten dat er beroep wordt aangetekend. Daar bovenop wil Mallorca morgen van de gelegenheid gebruikmaken om te protesteren. Men denkt daarbij aan het dragen van T-shirts met bepaalde teksten en grote spandoeken.

Het duel in De Kuip moet wat Feyenoord betreft vooral in het teken staan van Giovanni van Bronckhorst, die de laatste wedstrijd uit zijn carrière zal spelen. Het afscheid van Gio zal waarschijnlijk ook in het buitenland veel aandacht krijgen, wat het voor Mallorca interessant maakt om te protesteren.