Wielrenner Keisse alsnog geschorst

De Belgische wielrenner Iljo Keisse is alsnog voor twee jaar geschorst. Eerder werd hij door de Belgische wielerbond vrijgesproken. Het internationale sporttribunaal CAS besloot in een door de internationale antidopingautoriteit Wada aangespannen beroep dat dat ten onrechte is gebeurd. Keisse was al elf maanden geschorst. Hij moet nu de resterende dertien maanden van zijn schorsing nog uitzitten.

Keisse leverde in november 2008 tijdens de zesdaagse van Gent een positieve dopingplas in. Dat werd in december bekend, waarop de baanrenner voorlopig werd geschorst. In november volgde vrijspraak, omdat de doping in een geneesmiddel tegen verkoudheid en een besmet voedingssupplement zou hebben gezeten. De tuchtcommissie van de Belgische bond vond daarom bewust dopinggebruik niet bewezen.

De Wada accepteerde die lezing niet en ging in beroep bij het CAS dat Keisse, die inmiddels bij Quick-Step de overstap naar de weg heeft gemaakt, zijn schorsing alsnog moet uitzitten. Het is nog niet duidelijk of de 27-jarige Gentenaar zich bij de straf neerlegt.