[Tour] Raborenners komen met schrik vrij

De renners van Rabobank hebben de eerste etappe van de Tour de France zonder kleerscheuren doorstaan. De verschillende valpartijen in de slotfase van de rit van Rotterdam naar Brussel leverden bij geen enkele Rabo-coureur noemenswaardig letsel op. "Dat is voor ons het beste nieuws van de dag", vond ploegleider Frans Maassen.

Oscar Freire had nog de meeste reden tot klagen. De Spanjaard maakte zich net op voor een massasprint toen hij door twee renners voor hem onderuit werd gereden. "Het is nu een beetje pijnlijk, maar ik denk dat het allemaal wel goed komt", zei de renner, die wel flink baalde van de gemiste kans. "Ik voelde me erg goed, zat in een goede positie en dan is het ineens voorbij."

Van de renners die ten val kwamen, lijkt Adam Hansen voorlopig het grootste slachtoffer. De Australiër viel al vroeg in de etappe hard op zijn sleutelbeen en gaat morgen waarschijnlijk niet meer van start. Ook Levi Leipheimer hoort bij de gekwetsten, maar bij de Amerikaan van RadioShack lijkt de schade mee te vallen.