Verhagen: PVV en VVD moeten er eerst uitkomen

Demissionair minister van Buitenlands Zaken Maxime Verhagen (CDA) vindt dat informateur Uri Rosenthal eerst met de VVD en de PVV moet praten. "De bal ligt bij de VVD en de PVV", zei hij na afloop van een gesprek met Rosenthal in het gebouw van de Eerste Kamer.

Wat CDA-leider Verhagen betreft zijn er nog enkele belangrijke punten waarover moet worden gesproken voordat hij weer in beeld komt. Hij noemde onder meer de grote verschillen op het vlak van financieel-economisch terrein en buitenlandbeleid.

Verhagen zei verder dat hij zich nu nog niet druk maakt over het eventueel opstappen van partijcoryfeeën. Onder meer oud-premier Dries van Agt dreigde het CDA de rug toe te keren als de partij met de PVV in zee gaat.

Rosenthal gaat dinsdagmiddag opnieuw praten met Mark Rutte van verkiezingswinnaar VVD en PVV-leider Geert Wilders. Daaraan voorafgaand gaat hij eerst met demissionair premier Jan Peter Balkenende, de voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer en vicepresident van de Raad van State Herman Tjeenk Willink om de tafel. Woensdagavond wordt Verhagen opnieuw verwacht.