Brawn: "Maximaal drie motorenteams Mercedes"

Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn vindt dat Mercedes aan niet meer dan dan drie teams motoren moet gaan leveren. De Brit wil dat de leveranties aan zijn eigen team, McLaren en Force India behouden blijven.

"Wat motorleveranties betreft zitten we op de limiet. We moeten er lang en hard over nadenken voor we besluiten nog een team aan de klantenlijst toe te voegen," meldde Brawn aan Autosprint. Hij wijst er op dat een onafhankelijke motorenbouwer ook een kans moet krijgen. "Een bedrijf als Cosworth moet in staat zijn motoren te verkopen."

Dat er veel te doen is om de motoren blijkt wel uit de uitspraken van Red Bull-teambaas Christian Horner die een aanpassing van het reglement wil of anders een betere motor dan de Renault-krachtbron wil zoeken. Dit omdat het Oostenrijkse team pk's tekort zegt te komen.

"Ik weet niet precies hoe wij het op dat gebied doen, maar er zijn meer zaken die meespelen. Denk dan bijvoorbeeld aan de koeling, het benzinegebruik en hoe een motor reageert op input van de coureur," zei Brawn die denkt dat het verschil veel kleiner is dan Horner doet vermoeden. "De chef van Renaults motorafdeling zei onlangs dat hun motor misschien kracht mist, maar op andere vlakken wel de beste is."