Grotere benzinetank voor Di Grassi

Lucas di Grassi heeft van Virgin Racing eindelijk de grotere benzinetank in zijn bolide gekregen. Hierdoor kan de Braziliaan zonder problemen de Formule 1-races uitrijden, terwijl dit met de kleinere tank bij enkele Grand Prix niet mogelijk was.

Hoofdontwerper Nick Wirth had zich vergist in de grootte van de tank, omdat de Cosworth-motor minder zuinig is dan werd aangenomen. Hij zou de bolides van Virgin al voor de Grand Prix van Spanje uitrusten met een grotere tank, maar de vulkanische as op IJsland gooide roet in het eten. Daarom werd er voor gekozen om alleen de bolide van Glock uit te rusten met de nieuwe onderdelen en Di Grassi te laten wachten tot de race in Turkije.

"Ik kijk er naar uit om in Turkije te gaan racen met het aangepaste chassis en met de nieuwe onderdelen," zei Di Grassi. "Het is in de laatste twee races lastig geweest omdat je teamgenoot je beste vergelijking is, maar ik heb die vergelijking niet kunnen maken. Het is ook lastig voor het team geweest om twee totaal verschillende auto's te runnen."