Ook MacGyver komt in de bioscoop

Vlak voor de MacGyver-parodie 'MacGruber' in Amerika in première gaat, maakt New Line Cinema bekend dat Jason Richman het script gaat schrijven voor een verfilming van de jaren tachtig-serie. Dat is te lezen op de website van het Amerikaanse filmvakblad Empire.

MacGyver was een populaire serie die liep van 1985 tot 1992, over een vindingrijke geheim agent die uit de meest benarde situaties kon ontsnappen door het ingenieuze gebruik van de kleinste voorwerpen en materialen.

MacGyver werd een populair cultfiguur en het satirische tv-programma Saturday Night Live besloot onlangs om een filmparodie te maken van het personage. Filmstudio New Line reageert daarop door een heuse 'MacGyver'-film te maken.

Na onder andere 'The Dukes of Hazard', 'Miami Vice' en 'The A-Team' (die op 23 juli in première gaat) is dit de zoveelste verfilming van een populaire serie uit de jaren tachtig. Doorgaans ademen deze films de sfeer van toen niet meer uit en worden de bekende theme songs ongegeneerd verbouwd, maar het inhuren van Jason Richman belooft een strak script met de nodige humor.

Richman deed als schrijver veel werk achter de schermen van 'Black Hawk Down' en 'Rush Hour 3' en schreef de actiekomedie 'Bad Company' met Chris Rock en Anthony Hopkins. MacGyver moet in 2011 in de bioscopen te zien zijn.

Na parodie volgt ook verfilming van MacGyver
Na parodie volgt ook verfilming van MacGyver (Foto: Novum)