Kingdom Hearts op 10 september voor PSP

Kingdom Hearts: Birth by Sleep ligt vanaf 10 september in de winkels voor de PSP. Dit heeft game-uitgever Square Enix vandaag bekendgemaakt.

De Kingdom Hearts-serie combineert personages van Japanse game-makers met figuren uit het Disney-universum. Mickey Mouse, Donald Duck, Aladdin en de blauwe geest kwamen in eerste delen binnen de Kingdom Hearts-serie al voorbij.

De eerste twee delen uit de Kingdom Hearts-serie verschenen op de Playstation 2. Vorig jaar verscheen er een Kingdom Hearts-game op de Nintendo DS en nu verschijnt de PSP-versie na lang wachten in Europa. Kingdom Hearts: Birth by Sleep is een voorloper op de eerste Kingdom Hearts die in 2002 op de Playstation 2 uitkwam.

In Kingdom Hearts: Birth by Sleep stap je in de schoenen van Terra, Ventus of Aqua. Dit verhaal speelt zich af in een tijd ver voordat Sora zijn Keyblade kreeg. De veiligheid van de wereld lag toen nog in handen van de Keyblade Masters. Terra, Ventus en Aqua moeten bewijzen dat zij waardig zijn ook een beschermer van de Keyblades te worden.

'Kingdom Hearts' op 10 september voor PSP
'Kingdom Hearts' op 10 september voor PSP (Foto: Novum)