Informatie over LittleBigPlanet 2

Vorige week was er een feestje om LittleBigPlanet 2 aan te kondigen, een van de mensen van VG247 heeft hierbij een stuk of vijf mensen kunnen interviewen waaronder de oprichter en bedenker van LittleBigPlanet. Hieronder een aantal interessante nieuwtjes/weetjes omtrent de game. Er kan wat informatie in dit bericht staan dat al eerder gemeld is in dit bericht.

- Je hoeft niet alleen maar spelletjes of levels te maken, interactieve films of niet-interactieve films maken wordt een optie.

- LBP2 wordt volledig backwards compatible met deel een.

- Je kan nu objecten verstoppen of er een opmerking aan vastplakken zodat je weet wat een object doet.

- LBP zal ondersteund blijven worden, dus bij bugs zal er een patch voor komen.

- Playstation Move zal waarschijnlijk niet volledig ondersteund worden bij de lancering van LBP2, dit zal nog wel verder ontwikkeld en ondersteund worden.

- Er kunnen levels aan elkaar gekoppeld worden, hierdoor kan je als je wilt duizend levels aan elkaar koppelen voor één groot verhaal, of je maakt een level waaraan je je eigen favoriete levels koppelt voor je vrienden. En nee, je zal dus niet eerst terug moeten naar het menu om een ander level te kiezen als er een level gekoppeld is.

- Het team van Media Molecule is heel hecht en er wordt echt naar ideeën van de teamleden gekeken, zo is een van de programmeurs overgestapt naar het schrijversteam, op deze manier creëer je een dynamisch team dat doet wat hij kan en wil doen.

- Korte filmpjes laten zien wat er gebeurt als je bijvoorbeeld een schakelaar overhaalt en er een deur openzwaait aan de andere kant van het level.

- Nieuwe voorwerpen en opties voor de game zijn ook geïnspireerd door wat gamers hebben gemaakt in LBP.

- LBP 2 zal meer dan 50 levels bevatten

- Voorwerpen bevatten nu ook transparantie, waardoor ze er nog beter uit kunnen zien en nieuwe voorwerpen ook mogelijk zijn.

- Er komt een website waar alle usergemaakte levels te vinden zijn, iedere user krijgt een eigen url waarop zijn levels te zien zullen zijn. Het wordt ook mogelijk om vanaf je werk een aantal levels te selecteren via de website die je dan als je thuis komt gelijk kan spelen.


LittleBigPlanet 2 zal dit jaar nog uitkomen.

LBP2