Sunderland haalt bezem door de selectie

Steve Bruce haalt in de zomer de bezem door zijn selectie. De manager van Sunderland is volgens The Mirror bereidt om minimaal acht spelers te laten gaan.

Sunderland pompte in de zomer van 2009 veel geld in de selectie. Daarmee werd degradatie voorkomen, maar verder dan de grijze middenmoot kwamen The Black Cats niet. Daardoor mogen David Healy, Phil Bardsley, George McCartney, Daryl Murphy, Marton Fülop, Nyron Nosworthy, Roy O'Donovan en Teemu Tainio vertrekken.

Ook Benjani Mwaruwari en John Mensah hoeven niet te rekenen op een langer verblijf. Het duo wordt momenteel gehuurd en de optie tot koop in het contract wordt niet gelicht. Mensah kan echter nog rekenen op een nieuwe huurovereenkomst. "Ik verwacht dat er drie of vier spelers bijkomen, maar er zullen zeker twee keer zoveel vertrekken", zegt Bruce in The Mirror. "De basis van een goede selectie hebben we, dus er hoeven geen gigantische wijzingen worden gemaakt, maar we willen wel vooruit. Dat kan vooral door in onze verdediging te investeren."

Sunderland wordt de laatste weken veelvuldig in verband gebracht met mogelijke transfers. Zo worden AZ-aanvaller Jeremain Lens en Stephen Ireland in de wandelgangen genoemd. Eerstgenoemde staat ook in de belangstelling van onder meer PSV en Wolverhampton Wanderers.