Omzet van Nintendo daalt sterk

Nintendo heeft vandaag bekendgemaakt dat de omzet over het afgelopen boekjaar met 18 procent is gedaald ten opzichte van het jaar daar voor. Tot 31 maart draaide Nintendo een omzet van 1,86 miljard euro.

De verkoop van games en hardware is met 22 procent gedaald. Dit zorgde voor een bijschrijving van 11,84 miljard euro op de bankrekening van Nintendo. De schuld van deze daling ligt bij de prijsdaling van de Nintendo Wii in september vorig jaar, minder verkochte games in de eerste helft van 2009, en de minder gunstige stand van de Japanse Yen.

Nintendo verwacht dat het fiscale jaar 2011 dat loopt tot en met maart 2011 een verdere daling van 2,4 procent in de verkoop zal laten zien, en een daling van 12,5 procent in de winst.

Nintendo heeft echter nog wat troeven achter de hand. In de komende tien maanden zal Nintendo onder andere een nieuwe draagbare spelcomputer uitbrengen en verschijnen er garandeerde hits als Super Mario Galaxy 2 en twee nieuwe Pokémon-games voor de Nintendo DS in de winkel.

Nintendo ziet omzet dalen
Nintendo ziet omzet dalen (Foto: Novum)