Jans: "Ik doe geen vlieg kwaad"

FC Groningen begint morgen in en tegen Utrecht vol vertrouwen aan de play-offs om Europees voetbal. De afgelopen vier jaar haalden de noorderlingen steeds de finale.

"Dat is ook deze keer weer ons doel", liet de scheidende trainer Ron Jans (naar sc Heerenveen) vandaag op de Groningse website weten. FC Utrecht en FC Groningen zijn oude bekenden van elkaar. Beide ploegen kwamen elkaar de afgelopen drie seizoenen eveneens tegen in de nacompetitie om een Europees ticket. FC Groningen was FC Utrecht evenzoveel keer de baas.

Jans: "In Utrecht lijkt zelfs niet FC Groningen maar mijn persoon een 'angstgegner', zo heb ik begrepen. Maar ik doe echt geen vlieg kwaad." De selectie van FC Groningen is hetzelfde als afgelopen zondag in de laatste thuiswedstrijd tegen Sparta (3-1). Dat betekent dat Jans nog steeds niet kan beschikken over acht geblesseerde spelers. "Ik denk dat de kansen 'fifty-fifty' zijn", gaf Jans aan. "Wij zullen ons opnieuw moeten bewijzen tegen FC Utrecht."

Collega Ton du Chatinier rekent in De Galgenwaard op de steun van de supporters. "Het publiek kan voor ons een twaalfde man zijn. Daar zijn ze fantastisch in. We moeten hier in Utrecht gewoon van Groningen winnen en dan is de nul voor ons heilig." De return is zondag in de Groningse Euroborg.