Verbeek: "Prijzen worden nu verdeeld"

Gertjan Verbeek presteerde in het reguliere seizoen met Heracles Almelo boven verwachting. De bescheiden ploeg uit Almelo eindigde als zesde, goed voor een plek in de play-offs om Europees voetbal waarin Roda JC morgen de eerste tegenstander is.

"De play-offs zijn een aparte competitie, de prijzen worden nu verdeeld", concludeerde Verbeek vandaag op de website van Heracles. Verbeek stapt na dit seizoen over naar AZ. Hij wil zijn werk bij Heracles echter graag bekronen met een Europees ticket. De eerste horde op weg naar dat startbewijs is Roda JC. Morgen gaat Heracles op bezoek in Kerkrade, zondag is de return in Almelo.

"We zijn zesde geworden in de competitie en dat is mooi, maar dat telt nu niet meer. Roda JC heeft in de tweede helft van de competitie veel punten gehaald en ze zijn als team gegroeid. Dat ze de negende plaats hebben gehaald, is knap." Harm van Veldhoven, de trainer van Roda JC, blikte nog even terug op vorig seizoen, waarin de Limburgers zich pas via de nacompetitie wisten te handhaven. "Het geeft een fijn gevoel dat we dit als club hebben kunnen verwezenlijken, we weten namelijk waar we vandaan komen. Nu staan de twee ploegen tegenover elkaar die de grootste stappen hebben gezet dit seizoen. In eerste instantie Roda JC, maar ook Heracles."