Mosley: "Berger moet Ecclestone opvolgen"

Max Mosley vindt dat Gerhard Berger de meest geschikte persoon is Formule 1-baas Bernie Eccelestone op te volgen. Zelf trad Mosley afgelopen oktober af als president van autosportfederatie waarna hij opgevolgd werd door Jean Todt.

Ecclestone wordt dit jaar tachtig en hoewel hij niet van plan is om het rustiger aan te gaan doen zal er vroeg of laat toch een opvolger voor de Brit moeten worden gevonden. Mosley zei in een interview met F1 Racing dat in zijn ogen tienvoudig Grand Prix-winnaar en voormalig Scuderia Toro Rosso mede-eigenaar Berger in zijn ogen de meest geschikte persoon is om de taak op zich te nemen.

"Hij is slim, weet hoe de Formule 1 in elkaar zit en heeft altijd voor zijn eigen zaken gezorgd," zei Mosley die twijfelt of Berger wel echt wil. "Die kans is inderdaad klein. Gerhard is een zelfstandige ondernemer en ik weet niet of hij wel zin heeft om zaken te doen met CVC." Laatstgenoemde partij is een van de grootste investeringsmaatschappijen ter wereld en bezit 70% van de aandelen in de Formula One Group welke het kampioenschap organiseert.

Berger was voor de helft eigenaar van Toro Rosso toen hij in 2008 besloot zijn aandelen terug te verkopen aan Red Bull-eigenaar Dieter Mateschitz. Daarna heeft hij zich teruggetrokken uit de Formule 1 om zich volledig te gaan richten op het bedrijf Berger Logstik.