Been: "Makaay verdient een groots afscheid"

Nog één competitiewedstrijd en dan hangt Roy Makaay zijn kicksen definitief aan de wilgen. Feyenoord-trainer Mario Been onderkent de grootse loopbaan van de aanvaller en posteert hem in de basis voor het laatste duel van het seizoen.

Makaay raakte naarmate het seizoen vorderde zijn basisplek kwijt in Rotterdam, maar komende zondag start hij weer. "Toen Roy mij vertelde dat hij er een streep onder ging zetten, was het voor mij direct duidelijk dat hij zou spelen," aldus Been op de website van Feyenoord. "Hij verdient een groots afscheid."

Het opstellen van Makaay is echter meer dan een geste. De aanvaller moet goals produceren om Feyenoord naar de vierde plaats te schieten. Been: "Scoren is de laatste weken weer een groot probleem bij ons. Als Roy één kwaliteit heeft, dan is dat het maken van doelpunten." Zondag is sc Heerenveen de tegenstander.

Met het oog op de strijd om de vierde plaats en daarmee een beter ticket voor de Europa League is een overwinning essentieel voor Feyenoord. "Daarom gaan wij vol gas geven." Mocht Feyenoord winnen, dan is het altijd nog afhankelijk van het resultaat van AZ, dat in Alkmaar tegen PSV speelt. "Wij moeten dus in eerste instantie naar onszelf kijken," besloot de Feyenoord-oefenmeester.