Makaay: "Ik stop maar één keer"

Feyenoord-spits Roy Makaay maakte vandaag op een persconferentie bekend een punt achter zijn profloopbaan te zetten. "Ik sta hier voor 1.000 procent achter," zei Das Phantom die op 6 mei in zijn laatste wedstrijd de beker tegen Ajax zal proberen te winnen.

Makaay zal na zijn actieve loopbaan bij Feyenoord aan de slag gaan als jeugdtrainer. Hij zei dat het besluit om te stoppen twee weken geleden definitief is geworden. "Na de bekerwedstrijd tegen FC Twente kreeg ik het gevoel dat het beter was om te stoppen. En ik doe alles in mijn leven op gevoel, daarom heb ik ook deze beslissing genomen. Ik stop maar één keer. Twee weken geleden was ik eruit. Zowel mijn gevoel als mijn lichaam zegt me dat het mooi is geweest. Op verzoek van Feyenoord heb ik mijn beslissing over de eerste bekerfinale tegen Ajax heen getild. Nu is het moment daar om het kenbaar te maken."

De spits die in het verleden onder meer speelde bij Vitesse, Deportivo la Coruña en Bayern München zei dat zijn besluit niets te maken had met het feit dat hij dit jaar regelmatig op de bank mag zitten. "Ik rij elke dag nog met veel plezier naar De Kuip om met die gasten lekker tekeer te gaan op de training. Uiteraard heb ik met de trainer wel eens een flinke discussie gevoerd. Maar het wederzijdse respect is altijd gebleven."

Komende zondag zal Makaay in het competitieduel tegen sc Heerenveen in de basis starten. "De Kuip is het mooiste stadion van Nederland en Feyenoord is een geweldige club. Een beter podium om af te zwaaien kan ik me niet voorstellen." Stiekem hoopt de spits ook op speelminuten in de bekerfinale op 6 mei tegen Ajax. "Dat zou mijn afscheid extra glans geven."