Telstar gooit de boel om na rampseizoen

Op voorhand zou gisteravond een bijzonder spannende avond worden. Telstar kon evenals FC Oss en Fortuna Sittard voor het eerst uit het betaald voetbal degraderen. Uiteindelijk werd het Oss en vierde Telstar feest.

"We hadden één doelstelling: lijfsbehoud met de club. Dat is gelukt. Zeker na de 0-1 was er een hoop spanning bij de jongens. Ik had gehoopt dat de 1-1 die spanning zou wegnemen, maar dat gebeurde niet. We moeten snel verder kijken naar volgend seizoen", aldus assistent-trainer Gideon Dijks.

In dat seizoen wil Telstar de boel omgooien. Algemeen directeur Pieter de Waard: "Het gaat komend seizoen anders." Ook de voorzitter Rauka Henstra was het daarmee eens. "Dit zo voortzetten heeft geen zin."

Allereerst wil de club goed nadenken over de samenstelling van de spelersgroep en de staf. Dat gebeurt in overleg met AZ. Daarvan leende Telstar dit seizoen al spelers. "Over de kwaliteit van de spelers van AZ zijn geen klachten. Wel kun je je afvragen of ze, behalve de laatste fase, wel altijd uit het collectief gespeeld hebben", zegt Henstra.