Pulitzerprijzen 2010 uitgereikt

De Washington Post heeft maandag vier Pulitzerprijzen gewonnen, de meest prestigieuze prijzen op het gebied van journalistiek. De New York Times kreeg twee prijzen. De Washington Post kreeg de onderscheidingen voor internationale verslaggeving, achtergrondartikelen, commentaren en kritieken.

Ook in andere categorieën werden Pulitzerprijzen uitgereikt. 'Next to normal', een musical over een geesteszieke vrouw en het effect van de ziekte op haar gezin won een prijs voor beste drama. 'The first tycoon: the epic life of Cornelius Vanderbilt' van T.J. Stiles won de prijs voor beste biografie en 'Tinkers' van Paul Harding ging naar huis met de prijs voor beste fictie.

Een speciale onderscheiding werd postuum toegekend aan countryzanger Hank Williams voor zijn 'vakmanschap als liedschrijver, die universele gevoelens wist uit te drukken met pijnlijke simpelheid en een hoofdrol speelde bij het transformeren van countrymuziek in een belangrijke muzikale en culturele kracht binnen het Amerikaanse leven'.

De Pulitzerprijzen worden jaarlijks uitgereikt door de Universiteit van Columbia. Aan elke prijs is een geldbedrag van tienduizend dollar verbonden. FOK! was helaas niet genomineerd.