Pronk beëindigt profcarrière na Ronde van Noord-Holland

De 35-jarige Matthé Pronk zet op 25 april een punt achter zijn wielercarrière. De inwoner van Grote Spouwen was aan zijn laatste seizoen als wielrenner bezig. De tweevoudig Europees kampioen achter de derny's is de laatste tijd tot inzicht gekomen dat hij het niet meer op kon brengen om alle verplichtingen en offers, die het bestaan van beroepsrenner tegenwoordig met zich meebrengt op te brengen. Pronk kiest voor zijn gezin, zijn studie en maatschappelijke carrière.

Het was een lastige maar logische keuze bekent Pronk: "Ik heb met veel plezier bij Vacansoleil gereden en de ploeg van vrijbuiters past bij me. Echter, voor de zomer wens ik af te studeren aan de Johan Cruyff Institute en ik zal uiteindelijk met mijn gezin terugkeren naar Noord-Holland dit maakt dat ik keuzes moet maken. Ik ga in mijn laatste wedstrijd gewoon meedoen voor de overwinning, dat lijkt me een mooi afscheid."

Pronk werd prof in 1999 en stond bekend om zijn aanvalslust en doorzettingsvermogen. In 2009 reed hij nog de Ronde van Spanje voor Vacansoleil. Eén van de hoogtepunten in zijn profcarrière was de overwinning in de Druivenkoers van 2003. Op zondag 25 april rijdt hij in de Ronde van Noord-Holland zijn laatste profwedstrijd.