Whitmarsh: "McLaren komt dichterbij"

Volgens McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is zijn team hard op weg om de snelheid van de Red Bulls te benaderen. Sebastian Vettel en Mark Webber behaalden namens het Oostenrijkse team een makkelijke één-twee in Maleisië, maar volgens Whitmarsh komt de concurrentie dichterbij.

"Tot nu toe was Red Bull een klasse apart. Maar we denken te weten waarom ze zo snel zijn in de kwalificatie. En de anderen zullen dat binnenkort ook ontdekken," zei Whitmarsh tegen Autosport. "We hebben het gat met Red Bull bijna gedicht."

Belangrijk onderdeel van het dichterbij komen van McLaren is een aangepaste wielophanging. Hier pakken de Red Bulls veel winst, omdat ze zowel in de kwalificatie als in de race de ideale rijhoogste hebben. Whitmarsh stelt dat zijn team met de nieuwe ophanging veel dichterbij moet kunnen komen. "Voor China zullen we een aantal verbeteringen doorvoeren die ons weer drietiende van een seconde tijdswinst zullen opleveren. Samen met de zes aanpassingen die we in Maleisië hebben gedaan, die ook drietiende opleverden, zal zich dat in de kwalificatie moeten uitbetalen."