Uitslag Galatasaray - Fenerbahçe

Fenerbahçe heeft de derby tegen aartsrivaal Galatasaray in winst omgezet. Fener klopte de ploeg van Frank Rijkaard met een late treffer van Selçuk Sahin (0-1). De formatie van Christoph Daum doet daarmee goede zaken in de strijd om de landstitel. Galatasaray moet na het verlies weer proberen aan te haken.

De Turkse topper in het Ali Sami Yen-stadion kende weinig spektakel. Waarin eerdere confrontaties de emoties nog weleens hoog opvlogen, bleef het zondagavond weinig verhullend. Beide ploegen creëerden bijzonder weinig voor het vijandelijke doel en het duel speelde zich vooral af rond de middencirkel.

De derby van Istanbul kwam pas wat los na de openingstreffer van Selçuk. De verdedigende middenvelder van Fenerbahçe schoot van afstand op het doel van Leo Franco. De inzet leek houdbaar voor de Argentijnse doelman van Galatasaray. Maar Franco had geen passend antwoord op de inzet van Selçuk.

De thuisploeg probeerde vervolgens wel iets te forceren. Maar de mannen van Rijkaard konden Fenerbahçe zelden in gevaar brengen. De bezoekers stijgen door de zege naar de tweede plaats in de Süper Lig. De ploeg van Daum heeft, evenals Besiktas, drie punten achterstand op koploper Bursaspor. Galatasaray staat vierde. Cim Bom heeft vijf punten minder dan de lijstaanvoerder.