Cavendish: "Ik voel me bevrijd"

Het duurde even, maar Mark Cavendish heeft vandaag zijn eerste zege in het nieuwe wielerseizoen te pakken gehad. De Brit won vorig seizoen 24 wedstrijden, waardonder zes Touretappes. De teller stond tot de tweede etappe in de Ronde van Catalonië waar hij Juan Jose Haedo en Aitor Galdos klopte, nog op nul.

"Ik voel me bevrijd, maar bovenal ben ik trots dat ik hier heb gewonnen. Mijn team laat hier zien dat zij altijd in mij zijn blijven geloven. We hebben een erg jong team hier in Catalunya en het kan moeilijk zijn om je voor iemand te moeten opofferen. Maar in plaats daarvan gaven ze de volle 100 procent, bleven ze in mij geloven en dat vervult mij met trots en dankbaarheid," zei Cavendish die zijn ploeggenoten van Columbia HTC uitgebreid bedankte.

Cavendish miste in het begin van het seizoen twee weken door een ontstoken kies. "Het jaar begon slecht voor mij en dat was erg frustrerend. Ik had graag een etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen en ik miste wat geluk in Milaan-San Remo. Maar mijn winst vandaag maakt alles goed."