Elia hekelt medische staf HSV

Eljero Elia heeft in een Duitse krant stevige kritiek geuit op zijn club Hamburger SV. De Nederlandse international vindt dat de medische staf onnodig lang heeft gewacht met ingrijpen bij zijn slepende enkelblessure.

"Ik heb al in de winter erop aangedrongen me in Nederland te laten behandelen, maar de verantwoordelijken bij HSV wilden dat niet. Zouden ze dat wel hebben toegestaan, dan was ik nu al fit", zegt de verbolgen vleugelaanvaller in het Hamburger Abendblatt van vandaag.

Elia is afgelopen vrijdag aan zijn enkel geopereerd in het medisch centrum van Amsterdam en moet nog zeker vier weken herstellen. De voormalige speler van FC Twente had echter al maanden last van het gewricht. Elia kreeg op 28 november een zware charge te verduren van FSV Mainz 05-verdediger Nikolce Noveski. Hij herstelde wel snel van de aanslag, maar de linkerenkel bleef hem hinderen in zijn spel.

Pas afgelopen donderdag na het duel in de Europa League tegen Anderlecht besloot de teamarts van HSV dat een operatie noodzakelijk was. De 23-jarige Elia is ook ontstemd over het gebrek aan belangstelling bij HSV voor zijn welbevinden. "Niemand van de club heeft na de operatie iets van zich laten horen. Dat stemt me treurig."