Elia: "Ik kan veel van Robben leren"

Morgen staat de wedstrijd tussen Bayern München en Hamburger SV op het programma. Dat houdt in dat Eljero Elia het op dat moment tegen Arjen Robben moet opnemen. Van een onderlinge tweestrijd is volgens de speler van de ploeg uit Hamburg geen sprake.

"Ik ben nog niet honderd procent, voel dat ik nog wat kracht tekort kom. Maar mijn enkel is ondanks die schop van André (Ooijer, red) nog stabiel. Ik heb hem na PSV laten intapen en goed laten rusten. Ik ben klaar voor Bayern", aldus Elia tegen Sportweek.

Rivaliteit of tweestrijd is er niet, volgens Elia. "Nee, zo zie ik het niet. Arjen staat bij zijn club op rechts, ik op links. We zullen elkaar zondag op het veld dus wel eens tegenkomen, maar dat is alleen maar leuk. Ik beschouw hem niet als een concurrent of zo, al speelt hij bij het Nederlands elftal op mijn positie."

"Ik ga altijd van mijn eigen kracht uit. Wat natuurlijk niet wegneemt dat ik bij Oranje veel van Arjen kan leren. Hij is een heel ander type speler dan ik, daarom probeer ik altijd zo goed mogelijk naar hem te kijken. Ik wil dingen van zijn spel overnemen die ik nog niet heb; zijn dribbels en zijn slimmigheidjes vooral. Arjen is al een grote naam, dat wil ik ook worden."