Senna: "HRT niet helemaal kansloos"

Bruno Senna is er van overtuigd dat het HRT F1 Team het goed kan gaan doen in de Formule 1. Om de bolides op tijd gereed te hebben voor de eerste race in Bahrein zijn er wel enkele compromissen gedaan. De eerste meters van HRT zullen in de vrije trainingen van de eerste Grand Prix gereden gaan worden.

"Het zal jullie niet verbazen dat ik wel de nodige problemen verwacht. We hebben de auto nog niet kunnen testen dus de Grand Prix van Bahrein wordt voor ons een test, vermomd als Grand Prix-weekend," zei Senna in een column op Motorsport-magazin.com. "Om de auto op tijd klaar te krijgen hebben we compromissen moeten sluiten. Zo is een aantal onderdelen van de wielophanging gemaakt van staal, in plaats van koolstofvezel. Daardoor weegt de auto twintig kilo meer dan we zouden willen."

De Braziliaan acht zijn team niet helemaal kansloos, dankzij de bolide die door Dallara gebouwd is. "De data zien er veelbelovend uit. Vergeet niet dat Virgin en Lotus tijdens het testen maar een seconde sneller waren dan een goede GP2-auto. Dallara bouwt die GP2-chassis', en we weten van de data dat onze auto in elk geval van meet af aan twee volle seconden sneller moet kunnen zijn dan een GP2. Van daaruit kunnen we hem verder ontwikkelen."

Senna hoopt dat de ervaren krachten Geoff Willis, Colin Kolles en Jacky Eeckeleartde auto snel beter kunnen maken. "Zij zijn de talenten in ons team. Als we hard werken kunnen we misschien af en toe een punt pakken. Ik denk dat we in staat zijn om het beste nieuwe team te worden."