Van der Sar definitief jaar langer bij United

Edwin van der Sar heeft vandaag zijn contract bij Manchester United met een jaar verlengd. De 39-jarige recordinternational keept nu door tot juni 2011 op Old Trafford.

De afgelopen weken doken er regelmatig geruchten op over een contractverlenging van Van der Sar. Manchester-coach Alex Ferguson is verheugd dat hij het nieuws bekend mag maken. "Dankzij zijn enorme professionaliteit en toewijding houdt Edwin het zo lang vol. Wij zijn heel blij dat hij nog een jaar doorgaat", aldus de oefenmeester op de clubsite.

Ook Van der Sar is blij met zijn nieuwe contract. "Ik voel me nog steeds goed en ik geniet van het voetbal. Dit is een geweldige club", meldt hij. "Ik kijk ernaar uit om nog meer prijzen met Manchester te winnen."

De doelman is de club en de fans bovendien zeer dankbaar voor hun medeleven, nadat hij de afgelopen maanden door een moeilijke periode ging. De vrouw van Van der Sar werd in december getroffen door een hersenbloeding.

Van der Sar is al vijf seizoenen een vaste waarde bij United. Daarvoor stond de 130-voudig international bij Fulham, Juventus en Ajax onder de lat.

Van der Sar weet niet van ophouden © Novum/AP