Rutten: "Rode kaart Dzsudzsák was het breekpunt"

Het is over en uit voor PSV in de Europa League. De Eindhovenaren werden gisteravond uitgeschakeld door Hamburger SV. Trainer Fred Rutten ziet de rode kaart van Balázs Dzsudzsák als breekpunt in de wedstrijd.

"Dat was het breekpunt", meende Rutten na afloop over de rode kaart van Dzsudzsák. De Hongaarse buitenspeler pakte op een domme manier rood. "Het was niet verstandig om de scheidsrechter een duw te geven”, drukte Rutten zich zacht uit over de actie van zijn speler.

"Op dat moment hadden we alle kansen om de volgende ronde te bereiken. Dit is jammer en onnodig. Ik denk dat wij over twee wedstrijden genomen de betere waren", aldus de trainer die zag dat zijn ploeg een strafschop had moeten hebben. "Daar wil ik de nederlaag niet aan ophangen. Dat zou te goedkoop zijn."

"Technisch en taktisch hebben we het goed gedaan", vervolgt Rutten. "Alleen niet over de hele negentig minuten. Meteen na rust geven we door een individuele fout een goal weg. Daarna wordt Dzsudzsák weggestuurd. Die momenten zijn bepalend geweest."