Uitslag Werder Bremen - FC Twente

FC Twente is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de achtste finale van de Europa League. De Tukkers wonnen thuis met 1-0 van Werder Bremen, maar gingen in Duitsland met duidelijke cijfers, 4-1, onderuit.

Werder begon fel aan de thuiswedstrijd en zette Twente meteen op eigen helft vast. In de eerste minuten resulteerde dit nog niet tot kansen, maar na een kwartier was het Claudio Pizarro die de 1-0 voor de thuisclub aantekende. Na het doelpunt was Twente de kluts kwijt en zorgde Pizarro eenvoudig voor de 2-0. Twente had geluk dat Marko Marin de paal raakte, anders was de wedstrijd gelijk beslist geweest.

Toch kwam het derde doelpunt voor Werder er snel, want Naldo tekende nog voor het half uur het vonnis voor de Tukkers. Na de 3-0 nam Werder wat gas terug en kwam Twente eindelijk toe aan voetballen. De ploeg van Steve McClaren kreeg enkele kansjes en het was Luuk de Jong die al snel scoorde voor de Tukkers. Voor rust ging de bal er ondanks enkele kansen niet meer in.

Na de thee ging Twente op zoek naar een doelpunt, al was Werder in de beginfase de sterkere ploeg. Wederom volgden er enkele kansen, maar de bal ging er niet in. Grootste kans aan de zijde van de Tukkers was voor Bryan Ruiz die op de paal schoot. In de tegenstoot was het Pizarro die zijn derde van de dag aantekende en hiermee het verzet brak. Daarna ging de wedstrijd ondanks enkele mogelijkheden als een nachtkaars uit en werd Twente uitgeschakeld in Europa.