Uitslagen Champions League (24/02/2010)

Vanavond werden de andere twee wedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Sevilla mocht op bezoek bij CSKA Moskou en Internazionale mocht Chelsea in eigen huis bestrijden.

CSKA Moskou - Sevilla

Sevilla heeft uit bij CSKA Moskou een goede uitgangspositie bewerkstelligd. De Spaanse ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen de Russen. Na een half uur spelen kwam Sevilla met wat geluk op een 0-1 voorsprong. De bal ging voorbij CKSA-doelman Akinfeev en verdediger Ignashevich en kwam daardoor voor de voeten van Negredo. Hij hoefde alleen zijn voet uit te steken en de voorsprong was een feit. CSKA Moskou zocht vervolgens naar de gelijkmaker, maar verder dan twee afstandsschoten van oud-VVV'er Honda kwam de Russische ploeg niet.

Na rust kwam CSKA Moskou vanuit het niets toch op gelijke hoogte. Gonzáles schoot van heel ver op het vijandelijke doel en dit resulteerde tot ieders verbazing in een doelpunt. De Russische ploeg zocht daarna naar de 2-1, maar Sevilla haalde het tempo uit de wedstrijd en gaf weinig weg. CSKA-speler Necid was nog dichtbij de winnende treffer, maar hij stuitte op doelman Palop. Daardoor zal de ploeg uit Moskou in de return minimaal één keer moeten scoren om door te stoten naar de kwartfinales van de Champions League.

CSKA Moskou

1 - 1

Sevilla FC

66' González
   25' Negredo

Internazionale - Chelsea

Internazionale heeft in eigen huis Chelsea, de oude ploeg van huidig Inter-trainer José Mourinho, op een nederlaag getrakteerd. De Italiaanse ploeg, met Wesley Sneijder in de basis, won met 2-1.

Inter begon erg sterk aan de wedstrijd en na drie minuten stond de ploeg al op voorsprong. Milito was de gevierde man. De van Genoa overgekomen spits kapte Terry uit en schoot beheerst raak. Chelsea zocht vervolgens naar de gelijkmaker en deze kwam er ook bijna. Schoten van Ballack en Kalou werden door Júlio César gepareerd en Drogba raakte uit een vrije trap echter de lat. Aan de andere kant was Eto'o dichtbij de 2-0. Tot aan de rust wisten beide ploegen niet meer tot score te komen en daardoor ging de ploeg van Mourinho met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam Chelsea al vroeg op gelijke hoogte. Ivanovic begon aan een rush, werd uiteindelijk geblokt en daardoor kwam de bal voor de voeten van Kalou. Hij aarzelfde niet en schoot de bal laag in de hoek achter keeper Júlio César. Inter leek hier niet van onder de indruk, want vijf minuten later stond de ploeg van trainer Mourinho weer voor. In eerste instantie werd een schot van Cambiasso nog geblokt, maar in de rebound schoot de Argentijn beheerst raak.

Na een klein uur spelen moest trainer Ancelotti noodgedwongen zijn keeper Cech wisselen voor Hilário. De doelman liep bij een op het oog normale uitworp van de bal een spierblessure op en werd daardoor per brancard van het veld gevoerd.  Chelsea leek niet van slag, want na ruim een uur spelen kwam de ploeg bijna weer op gelijke hoogte. Keeper Júlio César redde echter knap op een inzet van Lampard.

The Blues bleven ook in het laatste deel van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar de Engelse ploeg kon nauwelijks voor gevaar stichten. Omdat Inter vooral de voorsprong verdedigde, bleef de stand 2-1.  Om de kwartfinales van de Champions League te bereiken, zal Chelsea op het eigen Stamford Bridge minimaal één doelpunt moeten scoren.