Uitslagen Champions League (17/02/2010)

Vandaag werden de volgende twee wedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Bayern München nam het in eigen huis op tegen ACF Fiorentina en FC Porto kruiste de degens met Arsenal. Hieronder vind je de verslagen van deze twee duels.

FC Porto - Arsenal

FC Porto is er in geslaagd om het eerste duel tegen Arsenal met 2-1 te winnen. De thuisploeg ging fanatiek van start en kreeg al vrij snel twee kansen. Een blunder van de keeper van The Gunners was echter aanleiding voor de openingsgoal van de wedstrijd. Varela zette de bal voor, waarna Fabianski het object over zijn eigen doellijn duwde. Toch gingen de Engelsen niet bij de pakken neer zitten en kwamen via Campbell op gelijke hoogte.

In de tweede helft eiste Fabianski onbedoeld weer een hoofdrol voor zich op. Bij een terugspeelbal in de zestien pakte de goalie de bal op. De daaropvolgende vrije trap werd snel door Falcao genomen, waardoor hij vrij kon inschieten. Ook na het tweede doelpunt van de Portugezen bleef de thuisploeg beter, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt.

FC Porto

2 - 1

Arsenal

 11' Fabianski (e.d)
 51' Falcao
   18' Campbell
 
 Gele kaart: Bruno Alves, Fucile, Álvaro Pereira, Fernando, (FC Porto), Diaby, (Arsenal)
 
Stadion: Estádio do Dragão, Porto
Toeschouwers: 51.000
Arbiter: Hansson
 
Opstelling:   Opstelling:
Helton
Bruno Alves
Raul Meireles (Tomás Costa/68)
Falcao
Hulk (Mariano González/81)
Fucile
Rolando
Álvaro Pereira
Varela
Fernando
Rúben Micael (Belluschi/85)
  Fabianski
Diaby
Sagna
Fàbregas
Vermaelen
Rosicky (Walcott/68)
Nasri (Eboué/88)
Denílson
Clichy
Campbell
Bendtner (Vela/83)

 



Bayern München - ACF Fiorentina

Bayern München heeft in de eigen Allianz Arena met 2-1 van ACF Fiorentina gewonnen. Hiervoor hadden de Duitsers wel een omstreden doelpunt nodig. In de eerste helft slaagde de thuisploeg er in om een veldoverwicht op te bouwen. Robben en Ribéry konden op de flanken echter geen kant op, waardoor er nauwelijks gevaar was. Vlak voor rust kwam de ploeg van trainer Louis van Gaal toch op voorsprong. Ribéry werd in het strafschopgebied geduwd, waarna Robben het buitenkansje benutte.

Vlak na rust kreeg Krøldrup de bal voor de voeten en bracht ACF Fiorentina op gelijke hoogte. In het vervolg van de tweede helft konden de Italianen niets anders doen dan verdedigen. Bayern München had hier zichtbaar moeite mee, totdat Klose het net vond. De aanvaller stond op het moment van koppen echter wel buitenspel, maar dit werd niet opgemerkt door het arbitrale kwartet.

Bayern München

2 - 1

ACF Fiorentina

 45+2' Robben(pen)
 89' Klose
   50' Krøldrup
 
 Gele kaart: van Bommel, Klose, (Bayern München), de Silvestri, Marchionni, Vargas, (ACF Fiorentina)
 Rode kaart: , Gobbi (73) (ACF Fiorentina)
 
Stadion: Allianz Arena, München
Toeschouwers: 66.000
Arbiter: Øvrebø
 
Opstelling:   Opstelling:
Butt
Van Buyten (Contento/46)
Demichelis
Ribéry
Robben
Van Bommel
Lahm
Müller (Olic/66)
Badstuber
Schweinsteiger
Gómez (Klose/66)
  Frey
Krøldrup
Vargas
Jovetic (Felipe/75)
Gilardino
Natali (Pasqual/85)
Montolivo (Donadel/84)
Gobbi
Bolatti
de Silvestri
Marchionni