Uitslagen Champions League (16/02/2010)

Vanavond werden de eerste twee kwartfinales afgewerkt in de Champions League. AC Milan trof in eigen huis Manchester United. Real Madrid mocht het in Frankrijk opnemen tegen Olympique Lyon. Hieronder de verslagen en karakteristieken.

AC Milan - Manchester United

AC Milan, met Klaas-Jan Huntelaar in de basis en Clarence Seedorf op de bank, begon voortvarend aan de wedstrijd. De ploeg kwam dankzij een doelpunt van Ronaldinho in de derde minuut al op voorsprong. De Braziliaan kreeg een slecht verwerkte vrije trap voor zijn voeten en schoot de bal met een volley langs Edwin van der Sar. Ook na de openingstreffer bleef AC Milan, met oud-Mancunian David Beckham, gevaarlijker en had via Huntelaar op 2-0 moeten komen, maar het schot van onze landgenoot ging net naast.

Manchester United kon in aanvallend opzicht weinig verrichten, al was Rooney met een schot dicht bij een doelpunt. Toch kwam de ploeg van Sir Alex Ferguson vanuit het niets op gelijke hoogte. Paul Scholes wist met veel geluk de bal achter Dida te werken. Dit was tevens het eerste doelpunt ooit van de Engelse ploeg in San Siro. The Mancunians konden echter niet doordrukken en keken vijf minuten later bijna weer tegen een achterstand aan. Van der Sar redde echter knap op een schot van Ronaldinho en daardoor bleef de stand tot aan de rust 1-1.

Ook na rust ging Milan verder met aanvallen en Pato wist uit een voorzet van Favalli bijna de 2-1 te scoren. De poging van de kleine Braziliaan ging maar net over het vijandelijke doel. Van der Sar tikte kort daarna knap een vrije trap van Pirlo uit de kruising, die van grote afstand meteen op doel schoot. Toch was het ManU dat weer vanuit het niets wist te scoren. Invaller Valencia wist Rooney te bereiken en hij klopte Bonera in de lucht, om vervolgens knap Dida te passeren. De rossoneri kwam er na dit doelpunt niet meer aan te pas en het was éénrichtingsverkeer naar het doel van Dida. Een kwartier voor tijd vergrootte Rooney de zorgen van Milan, waar Clarence Seedorf kort daarvoor binnen de lijnen kwam, door zijn tweede van de avond binnen te koppen.

Toch kwam Milan kort voor tijd terug in de wedstrijd dankzij een schitterende treffer van Seedorf. Hij wist een voorzet van Ronaldinho door middel van een schot vanachter zijn standbeen langs Van der Sar te werken. Nog geen minuut later had de stand al op 3-3 kunnen staan, maar het vlammende schot van Inzaghi, ingevallen voor Huntelaar, ging maar net over het doel van Van der Sar. Ook Thiago Silva was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal uit een hoekschop ging maar net naast het doel. In de slotminuten kreeg Carrick zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en zal daardoor de return missen.

Karakteristieken

AC Milan

2 - 3

Manchester United

3' Ronaldinho
 85' Seedorf
   36' Scholes
 66' Rooney
 74' Rooney

Gele kaart: Ronaldinho (AC Milan), Rooney (Manchester United)
 Rode kaart: , Carrick (90/2xg) (Manchester United)

Olympique Lyon - Real Madrid

Olympique Lyon begon in het eigen Stade de Gerland sterk aan de wedstrijd en zocht meteen de aanval. Het vizier stond bij Boumsong, Delgado en Govou echter niet op scherp. Het duurde tot de twintigste minuut, voordat Real Madrid iets terug kon doen, maar ook zonder succes. Keeper Lloris wist het schot van Granero echter te keren. Tot aan de rust was Lyon het gevaarlijkst, al had De Koninklijke het meeste balbezit. Delgado had kort voor rust voor de eerste treffer kunnen zorgen, maar het harde schot van grote afstand van de Argentijn strandde op de paal. Daardoor gingen beide ploegen zonder doelpunten de rust in.

Direct na de pauze kwam hier verandering in. Lyon zocht meteen de aanval en dit resulteerde na twee minuten in de 1-0. Makoun was de gevierde man aan de kant van de Franse ploeg. Dit was het sein voor de ploeg van Manuel Pellegrini om het tempo op te schroeven. Dit resulteerde in kansen voor Kaká, Higuaín en Cristiano Ronaldo, maar ook zij wisten het tegendoelpunt niet te scoren. Na ruim een uur bracht Pellegrini zijn spits Karim Benzema binnen de lijnen en dit betekende een weerzien met zijn oude ploeg.

Toch liet Lyon zich niet van de wijs brengen en wist via schoten van Makoun en López voor gevaar te stichten, maar de score werd niet uitgebreid. Real Madrid ging in de slotfase nogmaals op zoek naar de gelijkmaker. Het vizier van Benzema en vooral Ronaldo stond niet scherp genoeg om de 1-1 te scoren. Lyon hield zich in de slotminuten staande en zal daardoor over twee weken met een goed gevoel afreizen naar Madrid.