'Games seksualiseren meisjes'

Videogames zijn in combinatie met andere media verantwoordelijk voor de toenemende seksualisering van vrouwen. Dat meent Dr. Linda Papadopoulos (zie foto). Volgens haar wordt er in veel games, net als in veel tijdschriften en op televisie, een 'hyperseksueel beeld' van vrouwen gegeven waar meisjes zich aan spiegelen.

Volgens Papadopoulos kan seksuele content in games schadelijk zijn voor jonge meisjes: "Doordat sommige games laten zien dat een vrouw verleidelijk moet zijn om begeerd te worden, treden steeds meer meisjes met hun seksualiteit op de voorgrond."

De psychologe, die eerder in Britse programma's als 'Big Brother' en 'Celebrity Fit Club' verscheen, noemt als voorbeeld de internet-game 'Miss Bimbo'. Hierin moeten jonge meiden proberen om de 'heetste, coolste en meest intelligente bimbo ter wereld te worden!'

De uitspraken van Papadopoulos zijn onderdeel van een Brits onderzoek dat binnenkort over dit ontwerp wordt gepubliceerd. In haar stuk lobbyt ze onder andere voor een verplichte sticker op gefotoshopte afbeeldingen van vrouwen en een hoger leeftijdslimiet voor steeds pikanter wordende mannenbladen.

'Games seksualiseren meisjes'
'Games seksualiseren meisjes' (Foto: Novum)