Balende Lurling accepteert schorsing met tegenzin

Anthony Lurling is goed ziek van de schorsing die hij heeft gekregen van de KNVB. De aanvaller van NAC Breda zou graag in beroep willen gaan, maar volgens juristen van de Brabantse club heeft dat geen zin.

De routinier kreeg de strafeis (drie duels onvoorwaardelijk) opgelegd na zijn tackle op Jacob Lensky tijdens het verloren competitieduel met FC Utrecht (0-2). Lurling ontkent de lezing van de voetbalbond. "Ik blijf er bij dat het puur een tackle op de bal was. Daarom was ik zelf graag in beroep gegaan", reageerde hij tegenover BN/De Stem. De juristen besloten anders, omdat na hoger beroep vaak een nog hogere schorsing wordt uitgeschreven.

Zijn 'strafblad' telt in dezen ook mee. Vorig seizoen ontving de oud-speler van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen al de directe rode kaart na het slaan van een FC Twente-opponent. "Opmerkelijk eigenlijk", vindt de dribbelaar. "Dat was een totaal andere overtreding. Ik baal hier ontzettend van. Zeker omdat we nu een heel belangrijke fase van het seizoen in gaan."