Force India mikt op vijfde plaats

Het Formule 1-team van Force India mikt voor dit jaar op een vijfde plaats in het wereldkampioenschap bij de constructeurs. Het Indiase team liet vorig jaar voor het eerst van zich horen met een poleposition en een tweede plaats op het podium voor Giancarlo Fisichella. Het waren de eerste punten ooit voor de renstal en dat smaakt naar meer.

De VJM02 liet zich alleen op de snelle circuits zien, maar de bolide voor dit jaar moet op meer banen mee gaan doen om de beste plaatsen. De topteams kan het team waarschijnlijk niet bedreigen, maar in de strijd tussen Scuderia Toro, Williams, Renault en Sauber kan het team zich zeker mengen.

Als we in het wereldkampioenschap vijfde of zesde worden, en dus beter dan gemiddels presteren, dan zou het een succesvol seizoen zijn. Vorig jaar eindigden we als negende, als we nu drie of vier posities hoger eindigen, dan zitten we op de goede weg," zei de uitvoerend directeur van Force India Otmar Szafnauer. "We proberen op dezelfde weg verder te gaan als waar we vorig jaar geëindig zijn, dus bij de start van dit jaar zullen we veel sterker zijn dan bij de start van vorig seizoen. Daardoor zouden regelmatige puntenfinishes en zo nu en dan podiumplaatsen mogelijk moeten zijn."

Daarom heeft het team afgelopen winter hard gewerkt aan het zwakke punt van de bolide, de downforce. Dit heeft het team voor elkaar gekregen bij de VJM03 zonder de aerodynamische efficiëntie te verliezen.