Uitslagen Duitsland speelronde 22

Afgelopen weekend werd de 22ste speelronde van de Duitse Bundesliga afgewerkt. Zou Ruud van Nistelrooy zijn eerste doelpunt in dienst van Hamburger SV scoren? Behoudt Bayer Leverkusen de ongeslagen status en koppositie? Hieronder de uitslagen, stand, topscorers en het programma voor volgende week.

Nederlanders op dreef tijdens 22e speelronde

Ruud van Nistelrooy heeft Hamburger SV afgelopen zaterdag aan drie dure punten geholpen. Op bezoek bij VfB Stuttgart kwam HSV na ruim twintig minuten op voorsprong dankzij een mooi doelpunt van oud-FC Groninger Marcus Berg. VfB Stuttgart zocht vervolgens de gelijkmaker en was hier kort voor rust al dichtbij. Keeper van HSV, Frank Rost, redde echter op schitterende wijze op een inzet van Cristian Molinaro. Toch kwam de gelijkmaker er tien minuten na rust. Oud-Arsenal-middenvelder Alexander Hleb vond Cristian Träsch en hij plaatste de bal achter doelman Rost in de kruising.

Na ongeveer een uur spelen kwam Ruud van Nistelrooy binnen de lijnen en nog geen tien minuten later lag zijn eerste doelpunt al in het net. Hij schoot een bal van de rechterkant vrij in het vijandelijke doel en zette zo zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Nog geen twee minuten later schoot Van Nistelrooy keihard binnen op aangeven van Berg zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Vlak voor tijd kreeg onze landgenoot nog een uitgelezen kans om een hattrick te scoren, maar dit lukte niet. Door dit resultaat blijft Hamburger SV nog een klein beetje het zicht houden op de top-drie.

Ook onze landgenoten in dienst bij Bayern München wisten afgelopen weekend het net te vinden. Thuis werd gespeeld tegen Borussia Dortmund. De bezoekers pakten na vijf minuten spelen brutaal de leiding dankzij een doelpunt van Mohamed Zidan. Na ruim twintig minuten bracht onze landgenoot Mark van Bommel zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Kort na rust wist Arjen Robben de ploeg van Louis van Gaal zelfs op voorsprong te zetten. Mario Gomez besliste na een uur spelen de wedstrijd door de 3-1 te scoren. Aangezien Bayer Leverkusen thuis met 2-1 won van regerend kampioen VfL Wolfsburg, blijft Der Rekordmeister ook na deze speelronde op een tweede plaats. Ook Schalke 04 blijft in het spoor van beide koplopers. De ploeg won dankzij doelpunten van Matip en oud-PSV'er Farfan met 2-0 van 1. FC Köln.