NASCAR past finishregels aan

De organisatie van de NASCAR heeft besloten om per direct de regels omtrent het finishen onder geel aan te passen. Tot op heden was de green-white-chequer-regel van kracht, wat betekende dat mocht er aan het einde van de race een gele vlag zijn dan wordt de race stilgelegd en volgt er na de opruimwerkzaamheden een ronde onder groen, de witte vlag en tenslotte de finishvlag.

Mocht er in deze twee ronden iets gebeuren, dan finishte de race automatisch onder geel. Vanaf dit jaar zullen er drie pogingen ondernomen worden om de race na een incident in de laatste ronden onder groen te laten finishen. Mocht de leider in de race de witte vlag al gezien hebben en er vindt een crash plaats, dan zal de race net als in het verleden onder geel eindigen.

"We willen er alles aan doen om de race onder een groene vlag te kunnen finishen," zei NASCAR-vice-president Robin Pemberton. "Zowel de fans als de deelnemers willen dat zien. We denken dat de limiet op drie pogingen leggen de juiste is. Het geeft de fans wat ze willen en het geeft de teams ook beter de kans om zich voor te bereiden op de strategie voor het eind van de race."