NASCAR staat bumperkleven weer toe

De NASCAR staat het bumper aan bumper-racen weer toe op de circuits van Daytona en Talladega. Vorig jaar werd na een spectaculaire en tegelijk controversiële finish in Talladega het bumperkleven in de bochten verboden. Hierdoor bleek dat het het racegenot voor de fans echter aangetast was.

De finish vorig jaar in april in Talladega maakte Carl Edwards vlak voor de finish een heftige crash mee. Hij probeerde Brad Keselowski te blokkeren maar werd geraakt. Hierdoor ging zijn auto de lucht in en luttele tellen later vloog de bolide de hekken in waarbij enkele toeschouwers gewond raakten. De organisatie van de NASCAR wilde niet meer dat dit in de toekomst voor ging komen en droeg de rijders op om in de bochten voortaan wat afstand te bewaren.

Onder druk van de fans komt de organisatie hier nu op terug. "In de laatste tien jaar hebben we de veiligheid sterk verbeterd en daar gaan we mee door," zei NASCAR-baas Brian France. "Aan de andere kant is het tijd voor ons om de coureurs weer te laten racen. We willen niet dat de regels het mooie racen en het fraai finishen in de weg staan. NASCAR is een contactsport, onze historie is gebaseerd op botsende bumpers."

De finish op Talladega in april 2009