'We zijn allemaal buitenaardse wezens'

We hoeven inderdaad niet in de ruimte te zoeken naar aliens. We zijn namelijk allemaal buitenaards. Tot deze conclusie komt een Britse wetenschapper, die gisteren met deze bewering naar buiten kwam.

Het begon allemaal miljoenen jaren geleden, toen het menselijk ras als microben door kometen naar de aarde werd gebracht. "We zijn allemaal aliens. We delen allemaal dezelfde kosmische afkomst", verklaart professor Chandra Wickramasinghe. "Iedere keer als er een nieuw planetair systeem wordt gevormd, banen enkele overlevende microben zich een weg in kometen."

Volgens de astrobioloog van de universiteit van Cardiff vermenigvuldigt het zaad zich snel en verspreidt het zich over planeten. "We maken dus deel uit van een grote keten die zich uitstrekt over een groot deel van de kosmos. Het bewijs wijst onverbiddelijk in deze richting."

Hoewel de Bijbel anders beweert, gelooft Wickramasinghe dat de eerste 'zaden van het leven' al 3800 miljoen jaar geleden op de aarde waren neergedaald. Het leven is miljarden jaren van planeet naar planeet gestuurd door botsende kometen, aldus de wetenschapper. Wel accepteert hij dat zijn theorie niet verklaart hoe het leven oorspronkelijk is ontstaan. "Hoewel we geen stuitend bewijs hebben hoe het leven in den beginne is ontstaan, is het zeker dat dit is verspreid door de ruimte."