Gestolen auto aangeboden aan agent

Een agent in burger kreeg een wel erg vreemd aanbod van een 33-jarige Rotterdammer. De Rotterdammer vroeg in de Schilderswijk in Den Haag aan de agent of hij een auto wilde kopen voor 250 euro.

De agent vroeg daarop wat voor merk het was en hoe de man eraan kwam, waarop de man zei dat hij de Peugeot gestolen had. De agent belde toen het bureau op, hoewel hij deed alsof hij een vriend belde die wel interesse zou hebben in een 'nieuwe' auto.

Andere agenten volgden toen de agent in burger en de autodief naar de parkeergarage waar de auto stond. Hier werd de dief aangehouden. De auto stond nog niet als gestolen geregistreerd, maar er werd wel juist op dat moment aangifte gedaan van een diefstal van autosleutels. Het betrof hierbij de sleutels van de gestolen auto.

De man die aangifte had gedaan van diefstal herkende zijn sleutelbos meteen. De dief had de sleutels de avond ervoor uit de jas van de eigenaar gestolen in een café. De eigenaar is weer in bezit van zijn sleutels en de dief zit vast voor verhoor.