FIA in beroep in zaak Briatore

De FIA heeft vandaag bekendgemaakt dat het in beroep gaat tegen het vonnis dat het Tribunal de Grande Instance heeft geveld over de uitsluitingen van Flavio Briatore en Pat Symonds uit de autosport. De rechtbank oordeelde vorige week dat de FIA op ongeoorloofde wijze het duo had veroordeeld in crashgate en dat daarom vrijspraak op formele gronden de enige optie was.

De FIA laat het er niet bij zitten getuige een uitgegeven verklaring: "de president van de FIA heeft de Senaat en de advocaten van de FIA geraadpleegd over de uitspraak van het Tribunal de Grande Instance en allen waren het er over eens dat er beroep aangetekend zou moeten worden." Zolang de beroepsprocedure loopt is de FIA van mening dat de uitspraak van de World Motor Sport Council geldig is. Dit betekent de Briatore zich voorlopig niet in de autosportwereld mag laten zien.

Dit zou ook gevolgen hebben voor de coureurs die onder het management van Briatore vallen. De FIA heeft echter vanwege de onzekerheid Fernando Alonso, Mark Webber en Heikki Kovalainen toch een superlicentie verstrekt. Mochten ze niet naar een andere manager overstappen dan kan het zijn dat ze alsnog hun licentie kwijtraken als de FIA het beroep tegen Briatore wint.