Domenech nog steeds onder druk

Het is nog steeds niet klinkklaar dat Raymond Domenech komende zomer eindverantwoordelijke is van de nationale ploeg van Frankrijk. Mogelijk krijgt hij assistentie van een andere trainer.

Onlangs diende bondslid Guy Chambily een motie van wantrouwen in richting Domenech, maar die overleefde de bondscoach. Jean-Pierre Louvel, voorzitter van de vereniging van Franse profclubs, lijkt nu echter de volgende boeman van Domenech te worden.

Louvel zet in op een extra coach tijdens het WK van komende zomer. "Het is zes maanden voor het WK geen goed idee om de bondscoach te ontslaan. We hebben daarom besloten dat er niemand hoeft te vertrekken, maar we kunnen ook niet stil blijven zitten en niks doen. We moeten alle opties afwegen, die de passie in de Franse ploeg terug kunnen brengen. Niets doen zou betekenen dat we weglopen voor onze verantwoordelijkheden", aldus Louvel.

Frankrijk plaatste zich met zeer veel moeite voor de WK-eindronde. Eén van de namen die wordt genoemd door de Franse media om naast de huidige bondscoach plaats te nemen is die van Gerard Houllier.