Polak kan kwajongensstreek waarderen

Afgelopen zaterdag werd Sjaak Polak opgebeld om zijn analyse te geven over het duel tussen AZ en ADO Den Haag (3-0). Met goede bedoelingen ging de verdediger naar het stadion om zich te melden bij Eredivisie Live, maar kwam daar tevergeefs aan.

Na afloop bleek het een grap te zijn van ADO-speler Ricky van den Bergh. Hij had Polak opgebeld met de vraag of de oud-speler van de Haagse club bij Eredivisie Live zijn licht over het duel wilde schijnen. Toch had de verdediger twijfels bij het telefoontje.

"Ik geloofde het niet helemaal. Het was een nummer dat ik niet herkende. Ik ben een beetje gaan bellen en sms’en of het wel waar was. Een paar dingen kwamen toch wel vreemd over. De vergoeding was hoger dan normaal, ze waren heel happig om me de weg uit te leggen naar het stadion", aldus Polak in De Pers.

Na een belletje naar ADO-aanvaller Wesley Verhoek ging er een klein belletje rinkelen bij Polak. "Toen ik Wesley belde om een beetje verder te vissen, hoor ik gelach op de achtergrond." Toch ging de speler, die vorig seizoen de clubkleuren van BV Veendam verdedigde, op weg naar Alkmaar.

"Maar ik had ook gewoon kaarten voor het duel. Ik was sowieso wel gaan kijken, hoor. Ricky en de rest van de selectie hebben in de pers gezegd dat ik overal in het stadion heb rondgevraagd waar ik nu eigenlijk moest opdraven, maar dat is niet zo. Het was goed geprobeerd, maar ik ben er niet ingetrapt. Nou ja, niet helemaal."

Rancune ten opzichte van Van den Bergh heeft Polak niet. "Ach, Ricky is een fijne jongen. Af en toe een beetje gek, maar wel leuk. Hij doet dit om een beetje aandacht te krijgen, de laatste tijd stond hij er toch niet zo best op. Verder feliciteer ik hem met zijn grap. Mijn complimenten over de uitvoering. Weet je, dit is voetbalhumor. Als je hier niet tegen kunt, kun je beter stoppen met voetballen."