[CT] Van der Horst: "Hebben alles eraan gedaan"

De Nederlandse hockeyers wisten, ondanks de 4-3 winst op Duitsland, zich niet te plaatsen voor de finale van de Champions Trophy. Volgens Robert van der Horst hebben de internationals er alles aan gedaan om alsnog de finale te behalen.

"We hebben van de Duitsers gewonnen. Dat is een tijdje geleden," aldus de centrale middenvelder van het team. "Kijk, je weet dat je vier goals moet maken en we begonnen goed. Maar door de wedstrijd heen kregen we het niet voor elkaar om uit te lopen. Dan moet je realistisch zijn en gewoon zorgen dat je de wedstrijd wint. Dat hebben we gedaan. We hebben van die gasten gewonnen en dat geeft een goed gevoel. Nu is het aan ons om zondag een bronzen plak te pakken."

Over de progressie in zijn spel was Van der Horst tevreden. "Het gaat steeds beter. Ik moest in het begin wel erg wennen. Ik heb veel foutjes gemaakt. Maar ik heb ook heel veel naar mijn beelden gekeken. De kunst is op deze positie heel goed te verdelen. En goed in connectie te zijn met de rest. Belangrijk is het om veel met elkaar te praten. Dat gaat de laatste wedstrijden steeds beter. Ik merk ook dat je er op een gegeven moment meer vertrouwen in krijgt. Stap voor stap moet het uiteindelijk iets worden, hè."