Uitslag Barcelona - Real Madrid

Ook de tweede Clásico van 2009 is gewonnen door FC Barcelona. In het eigen Camp Nou versloegen de Catalanen aartsrivaal Real Madrid met 1-0.

In de eerste helft, waarin Barcelona begon zonder de nog niet geheel fitte Zlatan Ibrahimovic, was het beste van het spel voor de bezoekende club. Echt grote kansen bleven echter uit, en de meest gevaarlijke pogingen waren voor beide elftallen die van afstand. Wel werden er enkele harde overtredingen uitgedeeld, die vooral aan Madrileense kant door arbiter Alberto Undiano Mallenco met een gele kaart bestraft werden.

Vlak na rust maakte Ibrahimovic dan toch zijn opwachting. De Zweed verving de teleurstellende Thierry Henry, en deed direct van zich spreken. Een voorzet van Dani Alves werd koelbloedig achter Iker Casillas gewerkt. Vlak daarna kreeg de thuisclub echter een klap te verwerken, toen Sergio Busquets zijn tweede gele kaart ontving voor een handsbal. Manuel Pellegrini bracht aanvallers Karim Benzema en Raúl in het veld, maar vooral de Fransman verprutste kans op kans.

In de slotfase was Barcelona nog dicht bij de beslisser, maar Casillas voorkwam deze. Hij kon echter niet voorkomen dat ook Real Madrid met tien man kwam te staan. Lassana Diarra ontving eveneens een tweede gele kaart in de laatste minuut. Gescoord werd er niet meer in Camp Nou.

Door de overwinning klimt Barcelona over Real Madrid naar de eerste plaats. Het heeft twee punten meer dan de aartsrivaal, en vier punten meer dan Sevilla. Op één punt van de Andalusiërs staan Valencia en Deportivo.

FC Barcelona - Real Madrid CF 1-0
56' Zlatan Ibrahimovic 1-0
62' Sergio Busquets (Barcelona/2x geel)
90' Lassana Diarra (Real Madrid/2x geel)

Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbiter: Alberto Undiano Mallenco
Gele kaart: Álvaro Arbeloa, Raúl Albiol, Pepe, Marcelo (Real Madrid)

Opstellingen:

FC Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Puyol, Piqué, Abidal; Busquets, Xavi, Keita (Touré Yaya/66); Messi, Iniesta, Henry (Ibrahimovic/51).

Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Raúl Albiol, Arbeloa (Raúl/74); Lassana Diarra, Xabi Alonso; Cristiano Ronaldo (Benzema/66), Kaká, Marcelo; Higuaín.

Submitter:  Bron: FOK!sport