Oude rot Cuesta wil weer in Vuelta starten

Iñigo Cuesta zal ook in 2010 in het wielerpeloton terug te vinden zijn. De 40-jarige renner van Cervélo wil voor de zeventiende keer op een rij starten in de Vuelta

"Hopelijk zal ik er op 41-jarige leeftijd weer bij zijn in de Vuelta," aldus de Spanjaard tegen Cyclingnews. "Waarschijnlijk ga ik ook nog een stuk langer door, al is er nu nog niks zeker over." Cuesta in met zestien Vuelta-deelnames recordhouder. In die zestien jaar pakte hij één etappeoverwinning, dat deed hij in 2006 in de ploegentijdrit. "Mensen praten over het recordaantal deelnames in de Vuelta, maar zestien is slechts een nummer. Maar ik realiseer met dat dit enigszins belangrijk is."

Cuesta, die ook acht keer in de Tour en twee keer in de Giro startte, is nog steeds blij dat hij in het peloton rondrijdt: " Wat kan ik meer vragen? Ik heb het geluk dat ik kan doen wat ik leuk vindt en waar ik altijd van heb gedroomd. Als het goed gaat dan denk je niet aan je leeftijd, de sleutel is niet je leeftijd maar wat er in je hoofd omgaat."