[NK] Wennemars : "Er zit wel progressie in"

Erben Wennemars zal voor het eerst sinds jaren ons land niet vertegenwoordigen op de 1.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden. Wennemars wist er vanmiddag niet in te slagen om zich te plaatsen.

Na afloop zei Wennemars dat hij er zelf helemaal niet mee zit. "Ik rijd het liefst helemaal geen wereldbekerwedstrijd."

Toch zal hij kwalificatie voor de Olympische Spelen moeten afdwingen via een goed resultaat bij een wereldbekerwedstrijd. "Goed, het liefst rijd ik dus maar één wereldbekerwedstrijd. Ik heb die kwalificatie straks wel nodig, maar er komen nog andere kansen," aldus de schaatser van TVM.

Wennemars lijkt nuchter te zijn onder zijn nederlaag van vanmiddag. "Kijk, het was de afgelopen weken tijdens de trainingen natuurlijk al duidelijk dat het gat tussen Kuipers, Smeekens en Tuitert aan de ene kant en mij aan de andere erg groot was. Ik had dan ook niet verwacht dat ik mij hier wel even ging plaatsen. Maar er zit bij mij wel duidelijk progressie in. De lijn omhoog is zichtbaar."

Goud op de ploegenachtervolging in Vancouver zal zijn hoofddoel dit seizoen zijn. Toch realiseert hij zich dat daarvoor zijn prestaties wel moeten verbeteren. "Ik zal aanzienlijk harder moeten gaan rijden de komende maanden," besloot de routinier.