Nummerdor/Schuil de beste in China

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben opnieuw een Swatch FIVB World Tour evenement op hun naam geschreven. In de finale waren onze landgenoten te sterk voor de lokale favorieten Xu/Wu.

De finale kende een eenzijdig beeld. Onze landgenoten waren duidelijk de betere en wonnen beide sets redelijk eenvoudig (21-13, 21-14). De finale duurde slechts 35 minuten, wat een prestatie op zich is.

De Chinezen hadden zich zeer makkelijk voor de finale geplaatst door al hun wedstrijden met 2-0 te winnen. Schuil en Nummerdor ging het iets minder soepel af. In de tweede ronde leden ze een zeldzaam verlies en bovendien werd er hier en daar een setje weggegeven. Het duo kreeg de smaak echter op tijd te pakken.

Met deze winst zetten Nummerdor en Schuil een ongelofelijke reeks voort. Vanaf het toernooi in het Finse Aland werd ieder toernooi met een overwinning afgesloten. In de maanden augustus tot en met oktober werd het duo Nederlands en Europees kampioen en wonnen ze drie World Tour-evenementen op rij.

Submitter:  Bron: FOK!sport