Minder treinen in weekeinde vanwege winter

NS en ProRail laten dit weekeinde minder, maar wel langere treinen rijden. De spoorbedrijven spelen daarmee in op de verwachte winterse omstandigheden, aldus een woordvoerster van de NS. Volgens de zegsvrouw heeft "een kink in de kabel" minder gevolgen als er met een lagere frequentie wordt gereden.

De spoorbedrijven houden dit weekeinde rekening met sneeuw en strenge vorst. Dat kan gevolgen hebben voor de infrastructuur. Om beter in te kunnen spelen op eventuele problemen, laten NS en ProRail op trajecten waar normaal een keer per kwartier een intercity of sprinter rijdt, morgen en overmorgen een keer per half uur een langere trein rijden. Het gaat vooral om trajecten in de Randstad.

De spoorbedrijven zetten morgen en overmorgen extra mensen in om gladheid op perrons en eventuele storingen te kunnen aanpakken. Overmorgen wordt bekeken of aanstaande maandag ook nog met een aangepaste dienst wordt gereden. NS en ProRail raden reizigers aan zich voor vertrek te informeren. Dat kan onder andere via de website van de NS.

Winter in Nederland: NS laat minder treinen rijden  (foto: ANP)